kijk ook op pluusje.com
Laatste artikelen
Binnen twee dagen zijn de voortanden van dochter eruit gewiebeld. Dochter heeft meteen de hele telefoonlijst uit mijn mobiel gebeld en laat trots de tandjes in haar tandendoosje aan iedereen zien.
Vanavond zette ik de tandenborstel aan haar nieuwe fietsenrekje en miste ineens de kleine kapotte hoekige tandjes die ik zo lang met zoveel zorg poetste.
 
Een paar jaar geleden viel dochter op de creche tegen de deurpost en sindsdien lachte ze driehoekjes die steeds verder afsleten. Uit angst voor gaatjes gaf ik de gehandicapte tandjes iedere ochtend en avond een speciale behandeling. En nu zijn ze er ineens niet meer. Het is gek om te merken dat ik ze mis in de mond van mijn dochter.
 
 
Lees meer...   (1 reactie)
We zitten samen op de fiets naar huis. 'Daar wil ik graag wonen' zegt dochter ineens en wijst op een huis langs het water.
'Maar dat is veel te duur denk ik', zeg ik hijgend van het fietsen.
'Hoeveel dan?'
'Nou zeker 300.000 euro.'
'O', antwoordt ze verwijtend. 'Waarom heb je dat niet eerder gezegd? Dan had je het van mij gekregen. Nu heb ik het niet meer. Ik heb net een vergrootglas gekocht.'
Lees meer...   (2 reacties)

 
Gisteren stond ik bij de Bruna in de rij voor de kassa. Naast me aarzelde een Indonesische oudere man bij een stelling paaskadootjes en paasstickers. Een dikkige kassamevrouw sprak hem routineus aan. 'Wat kan ik voor u doen?'
De vrouw leek een kop groter dan de man, doordat ze op een verhoging stond. Verlegen en duidelijk moeilijk uit zijn woorden komend vroeg de man: 'Wat is dat nou precies, paashazen, paaskippetjes? Wat moet ik nou voor mijn kleinkinderen kopen? Mijn vrouw deed het vroeger altijd.' De man zweette en trok aan het rever van zijn zandkleurige gestreken jack alsof hij de woorden daaruit kon trekken. De vrouw keek even stil naar hem en ademende toen diep in.
'Paaskippetjes? Paashazen? Gewoon, de kip legt een ei en de paashaas brengt ze rond!' sprak ze zo luid dat al het winkelend publiek- en vooral haar collega's het konden horen. Een spottende ondertoon klonk in haar stem. De man friemelde wat aan een omgevallen kuikentje naast de kassa en zei verder niets. De kassamevrouw liep naar haar collega en fluisterde veel te hard: 'Pfff. Sommige mensen stellen zulke achterlijke vragen.' Ze lachten samen terwijl ze elkaar hielpen met het bijvullen van het kaartenrek.
Lees meer...   (1 reactie)
Laatste tweets
Categorieën
Wat er was
Vraag?
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl