kijk ook op pluusje.com
De paasgedachte

 
Gisteren stond ik bij de Bruna in de rij voor de kassa. Naast me aarzelde een Indonesische oudere man bij een stelling paaskadootjes en paasstickers. Een dikkige kassamevrouw sprak hem routineus aan. 'Wat kan ik voor u doen?'
De vrouw leek een kop groter dan de man, doordat ze op een verhoging stond. Verlegen en duidelijk moeilijk uit zijn woorden komend vroeg de man: 'Wat is dat nou precies, paashazen, paaskippetjes? Wat moet ik nou voor mijn kleinkinderen kopen? Mijn vrouw deed het vroeger altijd.' De man zweette en trok aan het rever van zijn zandkleurige gestreken jack alsof hij de woorden daaruit kon trekken. De vrouw keek even stil naar hem en ademende toen diep in.
'Paaskippetjes? Paashazen? Gewoon, de kip legt een ei en de paashaas brengt ze rond!' sprak ze zo luid dat al het winkelend publiek- en vooral haar collega's het konden horen. Een spottende ondertoon klonk in haar stem. De man friemelde wat aan een omgevallen kuikentje naast de kassa en zei verder niets. De kassamevrouw liep naar haar collega en fluisterde veel te hard: 'Pfff. Sommige mensen stellen zulke achterlijke vragen.' Ze lachten samen terwijl ze elkaar hielpen met het bijvullen van het kaartenrek.

Reacties

Erwin Troost op 23-04-2011 20:49
Wat voor diploma's hebben kassameisjes ook alweer nodig?
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Categorieën
Wat er was
Vraag?
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl