kijk ook op pluusje.com
De wesp
Ik heb een wesp gedood.
Hij cirkelde al dagen door het huis, schrok van het felle licht van de lamp, vloog met een boog om me heen, hij deed niets.
Op een laf moment vermoordde ik hem. Op de wc, met het oude plaspotje van dochter. Onder het mom van: gevaarlijk voor haar.
Hij deed niet eens zijn best om weg te vliegen. Me aanvallen leek helemaal niet in hem op te komen. Eerst verstopte hij zich nog even onder de drempel bij de deur, maar al gauw gaf hij zich gewonnen.
Er kwam wat bloed uit zijn lijfje toen ik hem platduwde tussen het wcpotje en de muur. Wellicht had hij al iemand geprikt en had spijt, heel veel spijt.

Reacties

drs op 22-09-2011 04:43
Vrouwe Pluus,
De laatste tijdworstel ik met het volgende probleem: hoe klein moet een beest zijn voor een mens het zonder scrupules erover te hebben, mag doodmeppen? Wat zegt u? Begrijpt u niet wat ik bedoel? Ik zal het u proberen uit te leggen.
Spinnen die rondrennen in mijn huis probeer ik altijd buiten te zetten. Die hoeven van mij niet dood, maar ze moeten wel buiten spelen. Nu heb ik het - wellicht onterechte - aanvoelen dat grote beesten waardevoller zijn dan kleine beesten. Olifanten, bijvoorbeeld, die maak je niet dood. Een miertje daarentegen ...
Dus als ik des morgens gehaast ben en er plots een klein ieniemienie spinnetje door het huis rent, moet ik dan op zoek naar een glas om erover te zetten? Moet ik dan ook op zoek naar een papiertje om onder dat glas te schuiven? Moet ik dan naar buiten om dat kleine spinnedier in de tuin uit te zetten? Of mag het dood?
Kijk, daar worstel ik nu mee.
Met vriendelijke groeten,
De Drs.
P.S. U kwam weer mijn wereld binnengedrongen, omdat ik uw boek in handen heb gehad. Een vriend was het aan het lezen.
Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Je Punt profiel
Hou mij op de hoogte
Ik wil op de hoogte gehouden worden
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Categorieën
Wat er was
Vraag?
Naam
E-mailadres
Opmerkingen
Dit is een verplicht veld
Domeinregistratie en hosting via mijndomein.nl - Design by Ontwerpmijndomein.nl